Tämä uutiskirje on luettavissa myös netistä osoitteessa:
http://www.tietotaitotalkoot.fi/uutiskirjeet/yhteisojen_viestintaa_eu-tuella

Yhteisöjen viestintää EU-tuella


Haluatteko tehdä julkaisun? EU-hanke tukee veloituksetta julkaisujen tekemistä. Julkaisu voi olla vaikkapa , , , flaijeri, jäsenkirje, tapahtuman käsiohjelma tai . Teemme myös yksinkertaisia . Projektissamme työskentelevät projektiin erikseen koulutetut  tietotekniikan- ja media-alan ammattilaiset tuovat tarvittavat laitteet ja ohjelmat paikan päälle ja ohjaavat tekijöitä koko työskentelyprosessin ajan.


Olemme tähän mennessä järjestäneet noin 100 julkaisutilaisuutta, ja talkoilu jatkuu maksuttomana aina vuoden 2012 toukokuun loppuun.

Tietotaitotalkoot-projektimme toiminnan rahoittavat Tietotekniikan liitto, Euroopan sosiaalirahasto ja Sitra. Yhteistyökumppaneidemme avulla talkoisiin osallistuminen on todellakin ilmaista. Hankkeella on tarkoitus tukea yhteisöjä, kansalaisjärjestöjä, seuroja ja yhdistyksiä tutustumaan tietotekniikan luovaan käyttöön  ja tekemään omia julkaisuja, talkooperiaatteita unohtamatta. Aloittelijakin osaa ja yhdessä tekemällä oppii!

            KÄYTÄNTÖ: 

  • Tilaa tietotaitotalkoot ()
  • Talkoiden tarkemmasta sisällöstä sovitaan vielä myöhemmin, kun toive on saatu ja voidaan yhdessäkin miettiä, millaiset talkoot olisi juuri teidän yhdistyksellenne sopivat!

  • Talkoot tuodaan tilaajan luo ja pyritään järjestämään toiveen mukaisena ajankohtana, myös viikonloppuisin. Talkoiden kesto on 12 - 20 tuntia ja työt voi jakaa useammalle päivälle
  • Osallistujia pitää olla ainakin kymmenen, jotta tilaisuus voidaan pitää. EU:n säädösten mukaan henkilöiden tulee olla suomalaisia 15 - 64-vuotiaita, mutta muualta kuin Itä-Suomesta, jonne EU:lla on oma rahoitusohjelmansa. Osallistuvien henkilöiden ei tarvitse olla samasta yhdistyksestä tai ylipäänsä kuulua yhdistykseen. Talkoisiin siis tarvitaan vähintään 10 "oikean" ikäistä mannersuomalaista, mutta "kuunteluoppilaina" voi toki olla mukana muutama EU:n haarukasta poikkeavakin.  
  • Tuomme paikan päälle laitteiston. Opastamme talkoolaisia ja autamme julkaisun valmiiksi saamisessa
  • Käytämme internetistä ladattavia ilmaisohjelmia, joten tulevaisuutta ajatellen julkaisun tekeminen ei kaadu kalliiden taitto- tai leikkausohjelmien puuttumiseen
  • Tarvittaessa vuokraamme myös tilat talkoita varten, jos sopivaa paikkaa ei löydy tilaajan järjestämänä
  • Tilaisuudessa tehdään ruokaa ja kaikkien osallistujien ruokailu järjestetään yhteistyökumppanimme Sitran tukemana
  • Jaamme opaskirjat osallistujille julkaisun tekemisessä käytettävistä ohjelmista
  • Teemme myös yksinkertaisia nettisivuja, jotka ovat ilmaiset toukokuuhun 2012 saakka tai vähän hankalampia sivuja, joissa talkoisiin osallistuneelle lankeaa palveluntarjoajan vuosittainen serverimaksu

Tietotaitotalkoiden avulla saa valmiiksi oman julkaisun ja oppii taidot julkaisun tekemiseen tulevaisuudessakin.

TIETOTAITOTALKOOT NETISSÄ:

Esittelyvideo:Nettisivumme:Tilaa talkoot:                                 
Lisätietoja:
                   
Liisa Kirves, projektipäällikkö
0400 400 082
liisa.kirves (at)

Maija Viherä, asiantuntija
maijav (at)
0400 501 581

Näin toimitaan esimerkkitalkoissa

Tietotaitotalkoiden "lukujärjestys", toimintamalli-lehtinen. Talkoothan voivat olla joko kahden työpäivän mittaisia, yhden tosi pitkän päivän (12t) mittainen tai yön yli esim kello 16- kello 16.


Lue lisää


Tietotaitotalkoot www.tietotaitotalkoot.fiJos et halua jatkossa saada uutiskirjeitämme klikkaa tästä