Tämä uutiskirje on luettavissa myös netistä osoitteessa:
http://www.tietotaitotalkoot.fi/uutiskirjeet/tervetuloa_tietotaitotalkoisiin

Tervetuloa Tietotaitotalkoisiin!Tässä sinulle tietotaitotalkoisiin osallistuvan muistilista.

Hyvä tietotaitotalkoisiin osallistuja. Toivotamme sinut tervetulleeksi oppimaan uutta yhdessä muiden talkoolaisten kanssa samalla, kun osallistut konkreettisen tuotteen valmiiksi saattamiseen perinteisessä talkoohengessä. Tässä on etukäteen tietoa, josta ajattelimme olevan sinulle hyötyä.Avoimuus
Kirjoitamme talkoista nettisivullemme internetpäiväkirjan, “blogin”, ja kokoamme tapahtumasta sivuillemme kuvagallerian. Edellämainittujen lisäksi kuvaaamme aika ajoin kännykkäkameralla live-videota internetiin. Sinustakin otettujen valokuvien ja videoiden julkaisemisen suhteen toivomme sinulta avoimuutta, koska olet yhtä arvokas kuin kaikki muutkin. Kunnioitamme tietenkin päätöstäsi, jos et halua esiintyä kuvissamme. Kerrothan siitä meille talkootilaisuuden alkupuolella. Voit myös itse päättää, esiinnytkö talkoon sivuilla ja omassa julkaisussanne koko nimelläsi vai vain etunimellä. 
 
Osallistujien tiedot
Tietotaitotalkoiden toiminnan rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Sitra. Edellämainittu kerää osallistujista informaatiota tilastointia varten, kuten ikä, ammatti, asuinpaikka... Koska kyseessä on EU-hanke, kaikilta osallistujilta tarvitaan myös allekirjoitus, jotta voimme todistaa, että talkoot on järjestetty. Järjestämme talkoiden aikana hetken, joka pyhtitetään lomakkeiden täyttämiseen. Mitään keräämiämme tietoja ei käytetä muuhun kuin edellä mainittuun tarkoitukseen, eli todistamaan paikalla olonne.

Työvälineet
Omat laitteet mukaan! Omasta läppäristä tai kamerasta kannattaa ottaa ilo irti talkoissa. Esimerkiksi lehtitalkoissa kaikille koneille asennetaan lehdentekoon tarvittava taitto-ohjelma. Kokeneet ohjaajamme neuvovat, toki kykyjensä mukaan, kaikkien laitteiden käyttämisessä. Voi olla, että opit jopa jotain uutta pitkäänkin käytössä olleesta laitteestasi. Muista ottaa mukaan tarvittavat salasanat ja piuhat! Talkoilla on myös mukana muutamia koneita niitä tarvitseville.

Ruokailu
Talkoiden kohokohta on työn valmiiksi saaminen. Hyvänä kakkosena tulee maistuva ruoka. Yhteistyökumppanimme Sitra maksaa ruokien raaka-aineet, joten aterioiminen on talkoolaisille ilmaista. Ruoka pitää vain valmistaa, kuten talkoissa perinteisesti on ollut tapana. Päätämme yhdessä aivan erityisellä luovalla ongelmanratkaisumenetelmällä, mitä haluamme syödä, ja teemme iskun lähikauppaan.

Jos talkoot kestävät päivän (12 tuntia) aterioimme päivän aikana kahdesti. Jos talkoot jaetaan kahdelle päivälle (2 x 6 tuntia) syömme kerran kummankin päivän aikana. Lisäksi juomme yhdessä aamukahvit ja pidämme tietenkin kahvitaukoja vapaavalintaisesti niin, että jaksetaan työntäyteiset päivät ja saamme tuotokset valmiiksi. Onhan valmiiksi saaminen yksi talkoiden perusperiaatteista ja hyväksi havaittu käytäntö! Tekemällä oppii ja aloittelijakin osaa!                                                    
                                                  Ystävällisin terveisin Tietotaitotalkooväki
Tietotaitotalkoot www.tietotaitotalkoot.fiJos et halua jatkossa saada uutiskirjeitämme klikkaa tästä