Video

Talkoissa tehdään videoita monia eri käyttötarkoituksia varten. Pääpaino videotalkoissa on leikkaamisella ja valmiin videon aikaansaamisella.


107. - 109. Metsäpirtillä tiko-opiskelijoiden kanssa

Laurean tiko-opiskelijat (24 kpl) , luotsikurssilaiset (9 kpl) ja opettaja neljän luotsin kanssa pitivät 12 tunnin talkoita urakalla 12.9.2011 Tuusulan Metsäpirtillä. Päivän aikana synyi 4 videota, 2 kuunnelmaa ja kaksi lehteä, eli kukin opiskelija teki kaksi tuotosta.


Lue lisää


101. - 103. Evon luotsikoulutus

Elokuinen viikko luosikoulutusta Evolla alkoi aurinkoisissa merkeissä ja tulosta syntyi jo heti ensimmäisenä päivänä. Sää oli armollinen myös koko loppuviikon. Luotsikoulutukseen osallistui 12 talkoolaista ja 5 luotsia.


Lue lisää


100. Videotalkoot Kannelmäessä

Suomen kinesiologiayhdistys teki pikaoppaan työpäivää virkistävästä Aivojumpasta. Videon tekemiseen käytettiin muistikortille tallentavaa handycam-videokameraa ja tietokoneeseen liitettävää kuuloke-mikrofonisettiä ja video leikattiin Windows moviemakerilla.


Lue lisää


99. Porvoon Klubitalo

20. - 21.6.2011 Porvoon Klubitalolla pidettiin esittelyvideontekotalkoot. Hauskat ja antoisat kaksi päivää takasivat hienon esittelyvideon.


Lue lisää


95.-94. Songan Eurooppakerho

Songan Eurooppakerho pistäytyi keväällä Itävallassa. Noin viidenkymmenen hengen joukkio matkalaisia tallensi matkan vaiheet kirjoittamalla, ottamalla valokuvia ja videokuvaa. Tietotaitotalkoot vieraili Songan kylätalolla viikonloppuna ja tuloksena syntyi kerhon uudet nettisivut, matkakertomus ja video.


Lue lisää


91. Klubitalo Lappeenranta

10. - 11.5.2011 Järjestettiin videotalkoot Lappeenrannassa Heikintalo-nimisen klubitalon tiloissa. Reilusti toistakymmentä talkoolaista osallistui Heikintaloa ja sen toimintaa esittelevän videon tekemiseen.


Lue lisää


84. Hymer Clubin videotalkoot

Hymer Clubin toiset talkoot järjestettiin 26. - 27.3.2011 Ruovedellä Haapasaaren leirintäalueella. Edellisellä kerralla pidettiin julkaisutalkoot ja tällä kertaa vuorossa oli videotalkoot. Talkoisiin osallistui 14 "Hymeristiä".


Lue lisää


75./2 Vedestä voimaa

Vedestä voimaa talkoolaiset olivat kuvaneet aineiston edelllisen suunnitelutalkoopäivän (kuvagalleriassa nro 75) jälkeen. Nyt sitten editoitiin eri videoilta " Kiitos vesi" video. Päivä alkoi kello 11 videoiden siirrolla editointikoneeseen. Ruoka pisteytettiin siirron aikana. Ja sitten tehtiin videointisuunnitelma ja ruvettiin töihin. "Kiitos vesi " valmistui suunnitelmien mukaan tasan kello 19, jolloin toinen dvd tupsahti poltettuna koneesta. Paikalla 7-8 talkoolaista ja kaksi luotsia ja vierailevia luotseja, oltiinhan Eerikinkadulla


Lue lisää


69. Yksilöllisten unelmien toteutustalkoot

Yksilöllisten unelmien toteutustalkoissa tehtiin viisi videota, jotka kuvasivat asukkaiden unelmia.

Sami ja Emilia toteuttivat tuotoksen lehden muodossa. He kertoivat siitä, kuinka tapasivat ja tekivät unelmistaan totta!


Lue lisää


66. Songan Euroopparyhmän talkoot

Songan kylätalolla järjestettiin video- ja lehtitalkoot 30. - 31.10. Kaksi päivää puurrettiin ja lopputuloksena olivat hieno video ja lehti.


Lue lisää


Ja se soi ry:n videotalkoot 11.9.–12.9.2010

Ja se soi ry kutsui koolle Ghanassa musiikkivierailulla olleet koolle Evolle. Evolla Rahtijärven kämpillä teimme DVD:n kansineen ja sisällyslehdyköineen.


Lue lisää


30. Openzone-talkootuotoksia 12-13.2.2010

Talkoissa tehtiin sekä julkaisu. Lopullinen Biramatka valmistunee tuota pikaa ja sen löytää ehkä sitten openzone talkoiden omilta sivuilta. Videon ensi versio, jo talkoissa katsovaksi tarkoitettu, on täällä ja lopullinen versio laitetaan sitten taas openzone-sivustolle.


Lue lisää


23. Videotalkoot 4.-5.12.2009 Korialla

Perjantain ja lauantain aikana saatiin Korialla aikaiseksi reilu seitsemänminuuttinen video kyläohjelman suunnittelusta.


Lue lisää


22. Puhumalla-paras videotalkoot 27-28.2009

Puhumalla paras talkoissa tuotettiin myös kaksisivuinen kuvakertomus talkoista sekä 15 minuutin video.


Lue lisää


11. Mankkaan tulevaisuustalkoot 14.-15.9.2009

14.-15.9.2009 pidettiin tulevaisuustalkoot Mankkaan ylä-asteella. Talkoissa rakennettiin kolme eri skenaariota tulevaisuustaulukkomenetelmällä, tehtiin kuhunkin skenaarioon sopivaa ruokaa, videoitiin skenaariotarinat ja keskusteltiin tulevaisuudesta. Tulevaisuustalkoiden tapahtumista ja järjestämisesta kirjoitettiin myös kertomus. Katso myös .


Lue lisää


4. Tutun talkoot 8.-9.5.2009: historian videointia

Tulevaisuudentutkimuksen seuran historiaa kuvitettiin ja puhuttiin viikonlopun ajan.


Lue lisää


3. Songan talkoot 18.4.2009

Songan kylätalkoissa 18.4.2009 tehtiin aiemminotetuista kuvista neljä elämysvideota. Videot poltetaan yhteiselle Songan kylän Elämyksiä dvd:lle.

Lisäksi kylälle tehtiin Katso myös .


Lue lisää


1. Hetkyn talkoot 2.2.2009

Helsingin tietojenkäsittely-yhdistys ry:n talkoissa teimme historiaa Hetkyn vanhoista lehdistä ja julkaisuista. Talkoista tehtiin myös video.


Lue lisää