38. Kiperä - julkaisutalkoot

Kiperän kansikuva
Rovaniemen Kipupotilasyhdistyksen talkoissa tehtiin 10-vuotis-historiikkia. Talkooporukka oli ahkeraa ja innostunutta. Julkaisun taittoa tehtiin useammalla koneella ja tulostusta kahdella. Muistitikut liikkuivat ahkerasti, kun pdf-tiedostoja siirreltiin konelta toiselle lehden sivu kerrallaan. Lehti tulostettiin mukaan kaikille paikallaolijoille ja nettiversion teko jäi luotseille, koska Rovaniemen juna lähti jo kello 21.20.

Erillisten pdf:n löytäminen koneelta ei ollutkaan niin helppoa! Yksi sivuista oli kadonnut kokonaan ja se piti skannata. No skannattu versio oli tietysti A5-kokoa ja kun se suurennettiin A4 nettiversioon, niin kirjoitus hiukan sumeni. Näetkö heti, mikä sivu on skannattu?
Lisäksi yksi haastattelu kuvineen jäi pois lehdestä. Se on Kipuyhdistyksen tikulla ja nettiversioon sen voi lisätä, kunhan tuo sivu löytyy. Joka tapauksessa Kiperä-lehti on nyt luettavissa myös täällä!
6. huuhtikuuta: Nyt on Karin haastattelu lisätty sivulle 4. Tietysti oli alkuperäinen sla-tiedosto kadonnut ja niinpä piti nyt skannata sivu ja kuva ja tehdä uusi sivu. Hiukka täysinäinenhän tuosta sivusta tuli, mutta jokatapauksessa kaikki talkoissa tehdyt asiat ovat nyt mukana. Sivut ovat A4-kokoisina, ja jos ne haluaa printata A5-kokoisina, mikä on suunniteltu koko, niin tämä täytyy otta tulostettaessa ja asetuksia tehdessä huomioon valitsemalla kaksi sivua arkille-käskyn.


kiperalopullinen.pdf