Lehti/Julkaisu

Julkaisutalkoissa tehdään erilaisia tuotoksia kuten: historiikkejä, esitteitä, lehtiä, kalentereita jne. Julkaisutalkoot ovat aina täynnä toimintaa alusta loppuun asti. 

 

Uusimmat lehdet näkyvät näköispainoksena sivulta:

107. - 109. Metsäpirtillä tiko-opiskelijoiden kanssa

Laurean tiko-opiskelijat (24 kpl) , luotsikurssilaiset (9 kpl) ja opettaja neljän luotsin kanssa pitivät 12 tunnin talkoita urakalla 12.9.2011 Tuusulan Metsäpirtillä. Päivän aikana synyi 4 videota, 2 kuunnelmaa ja kaksi lehteä, eli kukin opiskelija teki kaksi tuotosta.


Lue lisää


103. - 105. Evon luotsikoulutus

Elokuinen viikko luosikoulutusta Evolla alkoi aurinkoisissa merkeissä ja tulosta syntyi jo heti ensimmäisenä päivänä. Sää oli armollinen myös koko loppuviikon. Luotsikoulutukseen osallistui 12 talkoolaista ja 5 luotsia.


Lue lisää


100. Talkoot Kannelmäessä

Talkoilimme Kannelmäessä Suomen kinesiologiayhdistyksen kanssa videotuotteen lisäksi myös messuesitteen.


Lue lisää


94. - 95. Songan Eurooppakerho Itävallassa

Songan Eurooppakerhon tämän vuotinen matkakohde oli Itävalta. Matkakertomuksen kansien väliin painettiin matkan kohokohdat kuvin ja sanoin.


Lue lisää


93. Hiekkaharjun koulun vanhempainyhdistys

Harmaana toukokuisena lauantaina pidettiin Hiekkaharjun koulun vanhempainyhdistyksen julkaisutalkoot. Talkoot vietiin läpi yhteen putkeen kahdessatoista tunnissa. Talkoilla tehtiin vanhempainyhdistyksen 30-vuotishistoriikki.


Lue lisää


85. Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto

28. - 29.3.2011 Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston omissa tiloissa pidettiin julkaisutalkoot. Paikalla useamman eri Kuuma-kuntien yhdistysten toimijoita. Talkoolaisia oli paikalla 15.


Lue lisää


79. Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry

14.2. - 15.2.2011 järjestettiin Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n julkaisutalkoot. Kaksi päivää meni vauhdikkaasti ja lopputuloksena on hieno haitarimallinen esite.


Lue lisää


78. Vantaan Invalidit ry:n lehtitalkoot

Helmikuun 8. - 9. päivä järjestettiin Vantaan Invalidit ry:n lehtitalkoot. Talkoot pidettiin ry:n tiloissa Vantaan Tikkurilassa. Kiirettä piti ja aikataulukin joutui hieman antamaan periksi, mutta lopulta saatiin kuitenkin valmiiksi hieno lehti.


Lue lisää


77. Oulun Myllyojan asukastupa

Oulussa talkoiltiin Myllyojan asukastuvalle uusi ilme tiedotelehteen.


Lue lisää


71. Talkoilua Kaisaniemessä: Kalenteri 2011

Kolmena perättäisen keskiviikko iltana teimme 15 talkoolaisen voimin Maisemakalenterin vuodelle 2011. Talkoita myös videoitiin Bambuserin välityksellä.


Lue lisää


70. Nettilehti Tehy-talkoissa

Perjantain koko päivän talkoissa tehtiin pdf-lehti nettiin. Paikalle pääsi vain aktiivinen ydinporukka muutamaa lukuunottamatta, mutta se ei talkoiden tunnelmaa haitannut! Nyt on suunniteltu kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti ja ensimmäinen numerokin julkaisuvalmis.


Lue lisää


66. Songan Euroopparyhmän talkoot

Songan kylätalolla 30. - 31.10.2010 järjestetyissä talkoissa tuotettiin hieno lehti Songan Eurooppakerhon Ranskan matkasta.


Lue lisää


65. Vanhustenkeskuksen talkoot

Vanhustenkeskuksen talkoissa tehtiin HistoriaPoikkari lehti, juliste ja käyttöohjeet. Loppukeskustelu videoitiin.

On tullut kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun sairaskoti aloitti toimintansa. Vaikka laitoksen historia ei olekaan vielä kovin pitkä – mahtuu tähänkin aikaan paljon tapahtumia. Lue niistä historiaPoikkarista, 12- sivuisesta julkaisusta.


Lue lisää


64. Hymer Clubin lehtitalkoot

Talkoot järjestettiin 23. - 24.10.2010 Ruovedellä sijaitsevalla leirintäalueella. Talkoissa tehtiin Hymer Clubin jäsenlehti.


Lue lisää


47 Tietoväki

Tietoväen talkoissa tehtiin historialehti. Lehti koottiin talkoilla, mutta taitettiin myöhemmin ammattilaisen avulla


Lue lisää


44. Nukketeatterifestivaalin esite

Turku International Puppetry Connection järjestää syksyllä nukketeatterifestivaalit, johon yksitoista järjestäjää teki Tietotaitotalkoot-luotsien avulla käsiohjelman. Talkoot olivat kaksipäiväiset. Apurahahakemuskiireiden keskellä syntyi tämän näköinen mallipohja elokuussa julkaistavalle esitteelle.


Lue lisää


41. Maalauskurssi

Maalauskurssi teki hienon 30-sivuisen julkaisun kolmena nelituntisena iltana huhti-toukokuussa. Mukana oli 8 talkoolaista ja kaksi luotsia Maalaustalkoot olivat ensimmäiset, missä pilotoitiin kolmeen osaan jaettua talkootapahtumaa.


Lue lisää


Suomen mielenterveysseuran esite-talkoot

Teimme Suomen mielenterveysseuran kanssa vapaaehtoistyötä käsittelevän esitteen, joka julkaistaan paperiversiona sekä näköislehtenä seuran omilla internet-sivuilla.


Lue lisää


39 Innonaiset

Innonaiset tekivät uuden esitteen. Tässä on sen ensimmäinen luonnosversio. Luonnoksessa käytetään nimeä Innonaiset, vaikka nimimuutos ei ole vielä virallinen, tosin hallituksen kokouksessa käsitelty.


Lue lisää


38. Kiperä - julkaisutalkoot

Rovaniemen Kipupotilasyhdistyksen talkoissa tehtiin 10-vuotis-historiikkia. Talkooporukka oli ahkeraa ja innostunutta. Julkaisun taittoa tehtiin useammalla koneella ja tulostusta kahdella. Muistitikut liikkuivat ahkerasti, kun pdf-tiedostoja siirreltiin konelta toiselle lehden sivu kerrallaan. Lehti tulostettiin mukaan kaikille paikallaolijoille ja nettiversion teko jäi luotseille, koska Rovaniemen juna lähti jo kello 21.20.


Lue lisää


Kellokosken Eläkeläiset kokosivat historiaan julkaisuksi

Kahden päivän kestoisissa talkoissa Kellokoskella syntyi 32 sivua historiaa. Erittäin työntäyteiset päivät tuottivat hienon kokonaisuuden neljästä vuosikymmenestä yhdistyksen toimintaa. 


Lue lisää


Hyvan esitetalkoot 19-20.02.2010

Hyvan esitetalkoot pidettiin perjantaista 19.2.10 kello 17-21 ja lauantaina 20.02.10 kello 10-21.30 Eerikinkadulla. Mukana oli 6 talkoolaista paikalla ja yksi etänä. Lisäksi mukana oli 3 kuunteluoppilasta (65-66v) sekä 2 luotsia. Talkoissa tehtiin kolme tuotosta: e-kirje-esite, nuorille valinta"peli" sekä tietotopakettijulkaisu.


Lue lisää


29. Kevättuuttitalkoot 6.2.2010

Viestintäkasvatuksen seura ry:n Kevättuuttitalkoot Eerikinkadulla 6. helmikuuta 2010. Talkoot alkoivat kello 11 ja päättyivät kello 22.15. Paikalla oli 11 talkoolaista ja 3 luotsia. Julkaisu valmistui ajallaan, ehdimme sen jopa frankeeraamaan (350 kpl). Jälleen löytyi hyviä ja huonoja talkootapoja! Huonoja tapoja oli mm. se, että pdf-sivut tulostettiin itsekunkin tikuilta ja niinpä niitä ei löytynyt yhteiseksi tiedostoksi. Vasta nyt


Lue lisää


19. Evp-yhdistyksen talkoot Vierumäellä 28.-29.10.2009

Taviksen ATK -julkaisu, jonka voit avata alla olevasta linkistä ja tallentaa sen omalle tietokoneellesi.


Lue lisää


18. Eurooppakerhon julkaisutalkoot Songassa 24.10.2009

Songan kylän Eurooppakerhon julkaisutalkoissa tehtiin matkakertomus syyskuisesta Kroatian matkasta.


Lue lisää


6. Yöjalkatalkoot

Talkoot elokuun kahtena perättäisenä lauantaina, 15. ja 22. päivä Nummelassa tuottivat esitteen sekä melko valmiit lehden ja viranomaistiedotteen. Yöjalka on nuorisotoimintaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten tukemiseksi ja auttamiseksi kasvamaan oman elämänsä hallitsijoiksi. Suurin osa toiminnasta perustuu vapaaehtoistyöhön.


Lue lisää


5. Oikaraisen talkoot 13.6.2009

Oikaraisen, Saarenkylän ja Norvajärven julkaisutalkoot tuottivat ensimmäisen numeron saNO Se -lehdestä. ...ja jatkoa on todennäköisesti luvassa. Kolmen Koplan yhteistyö näytti tiivistyvän, motivaatiota ainakin löytyy, jos lehteen on uskomista.


Lue lisää


2. Viekas-talkoot

Täältä löydät Viestintäkasvatuksen seuran talkoilla tehdyn julkaisun sekä pdf-tiedostona että näköislehtenä. Hyviä lukuhetkiä!


Lue lisää


1. Hetkyn talkoot 2.2.2009

Ensimmäisissä pilottitalkoissa 2.2.2009 tehtiin julkaisu: Hetkyn historiaa Hetky-lehtien perusteella vuosina 1981-2009.


Lue lisää