Kuoppakankaan hiukotorttu
Tuulihattu-pannari
1½dl vettä
1dl kermaa
50g voita
1½dl vehnäjauhoja
3-4 munaa
Täyte:
2 tolokunkokosta sipulia
2rkl voita
2rkl tomattisosetta
1dl hienonnettua persiljaa
1tlk (100g) anjovisfileitä
Kuorrutus:
1-2 dl juustoraastetta ( ei välttämätön)
Kiehauta vesi,kerma ja rasva.Lissää jauhot ja sekota kunnes taikina irtoaa kattilan pohojasta.
Anna taikinan vähän jähtyä ja lissää munat yks kerrallaan ja sekota hyvin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle peltille ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 min, kunnes torttu on saanu kauniin värin.
Pilko sipulit ja käristä ne pehmeiksi rasvassa,sekota joukkoon tomattisose,persilja ja pieniksi paloiksi pilkottu anjovis.
Kumoa torttu voipaperille ja levitä täyte tortun päälle.kääri rullalle, kuten kääretorttu.
Nosta rulla voidellulle uuninkestävälle tarjoiluvadille,ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta 250 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes juusto sullaa ja saa väriä pintaan.