Kivisaaren Riistakeitto
Näin pakkasilla on aikaa kokeilla eri ruokareseptejä,tässä yksi:
800g hirvenlihaa
800g keittojuureksia
2 lihaliemikuutiota
2 isoa sipulia
150g savuporotuorejuustoa
150g yrttitarhatuorejuustoa
10 mustapippuria
10 katajanmarjaa
2 dl kermaa
1dl tuoretta persiljaa tai 3rl kuivattua
5 perunaa pilkottuna ( noin kanamunakokoista,jos isompia,sovella)
Leikkaa liha ja sipulit pieniksikuutioiksi
ruskista liha ja sipulit padassa
lisää keittojuurekset ja vettä senverran että lihat ja juurekset peittyvät
lisää lihaliemikuutiot,pippurit ja katajanmarjat
kiehauta 1 tunti ja lisää tuorejuustot,anna kiehua ½ tuntia jonka jälkeen lisää perunat,
kun perunat on kypsiä lisää lopuksi persilja ja kerma.
T.Pomo
Kommentit
25.1.2010 klo 16:13:26
Nilikki-Eki kirjoittaa
Söin ko. keittoa syyskuun 4. vuonna 2009. ryssän rajalla, huom. SUOMEN puolella. Jääkäriprikaatin erähenkisten valmistamana. Näillä vain oli annostus vähän isompi, kun aattelee 12 litran kattilallista. On ravitsevaa,,,, SUOSITTELEN!