Tehdään nettisivut

Nettitalkoissa saat omat tunnukset, joilla pääset muokkaamaan sivujen sisältöä.

Tehdään nettisivut -oppaan avulla osaat tehdä nettisivuja eCredo Oy:n Verkkoviestin-palvelun kautta.Voit ladata oppaan PDF-muodossa tietokoneellesi alla olevasta kuvakkeesta.

 

Videoiden lataamisesta eCredo-palvelimelle:

eCredon sivuille on myös mahdollista lisätä videoita yksi per sivu. Videot tulevat näkyviin suoraan selaimeen, joten yksi video, sitä kuvaava otsikko ja ingressi on hyvä tapa rakentaa videoille sivu.

Videoita ladattaessa sinun tulee tietää ainakin seuraavaa: jokainen sivu, alasivu tai pääsivu vastaanottaa vain ja ainoastaan yhden videon, eli älä yritä ladata samalle sivulle kuin yksi video. Tämä vaikuttaa myös videoiden päivitystarpeeseen. Jos sinun täytyy päivittää videosi, uudelle videon päivitysversiolle täytyy luoda uusi sivu, (vanhalta sivulta voi toki poistaa väärän version videosta, mutta sinne ei voi ladata uutta).

Toinen tiedettävä asia on palvelimen kyky vastaanottaa vain tiettyjä tiedostomuotoja. Tähän vaikuttaa siis myös tiedoston koko, sillä kovin suuria tiedostoja ei ole tarpeen sivuille ladata. Videoiden tulee olla muotoa wmv tai dv.ff.flv.

Wmv-muoto käy, kun muokkaus tehdään Windows-käyttöjärjestelmällä, mutta Maciltä otettaessa videosta tehdään ensin muotoa dv, jonka jälkeen ffMpeg-ohjelmalla flv-tiedosto.

ffMpeg-ohjelman Macille löydät . (Ylin linkki).

Jotta voit Macillasi tarkistaa videon toimivuuden tai oikeellisuuden tarvitset flv-tiedostoja ymmrtävän/lukevan ohjelman, joksi käy VLC-player. VLC:n löydät

. (Ylin linkki.)

Nettiopas.pdf nettiopas_nettiin.pdf