Ohjelmien käyttöopaskirjat

Täältä löydät oppaat mediaesitysten tekemiseen. Valitse vaihtoehdoista, mitä mediaa haluat tehdä. Sivuilta löydät myös kätevät muistilistat, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin.

Tehdään lehti

Lehdenteossa apunasi on Tehdään lehti -opas ja lehdentekijän muistilista. Tehdään lehti -opas on tehty ilmaiselle Scribus-taitto-ohjelmalle kesällä 2008. Viimeisin päivitetty versio Tehdään lehti-oppaasta ilmestyi huhtikuussa 2011. Vaikka ohjelman uudemmat versiot näyttävät erilaisilta, monet oppaassa olevat vinkit auttavat myös uudempien versioiden käyttäjiä.


Lue lisää


Lähetetään liikkuvaa kuvaa

Bambuser on alkuvuoden 2007 aikana perustettu ruotsalainen reaaliaikainen videonvälityspalvelu, jonka avulla voi jakaa matkapuhelimella tai webbikameralla otettua suoraa videokuvaa. Bambuser on helppokäyttöinen ohjelma, jonka ensisijainen tarkoitus on tarjota käyttäjille mahdollisuus suoran kuvan lähettämiseen.


Lue lisää


Tehdään nettisivut

Tehdään nettisivut -oppaan avulla osaat tehdä nettisivuja eCredo Oy:n Verkkoviestin-palvelun kautta.Voit ladata oppaan PDF-muodossa tietokoneellesi alla olevasta kuvakkeesta.


Lue lisää


Tehdään video

Tehdään video -opas kertoo sinulle videon editoimisen salat. 


Lue lisää


Käytetään ääntämme

Käytetään ääntämme -äänenkäsittelyoppaan avulla voit käyttää maksutonta Audacity-ohjelmaa. Audacityllä voit editoita ääntä: poistaa turhia osia, tehdä taustoja ja montaa muuta asiaa, jota tarvitset saadaksesi hyvän lopputuloksen.


Lue lisää