Lokakuu - Joulukuu 2010

Lumi tuli jo marraskuussa
Kuvagalleriat loppuvuoden 2010 aikana järjestetyistä talkoista.

Laurea, yksilöllinen asuminen, Songan Euroopparyhmä, Hymer Club, Myllypuron vanhustenkeskus, Osteogenesis Imperfecta - yhdistys...

70. Laurean luotsikoulutuksen nettipäivä

Laurean luotsikoulutuksen 9 luotsioppilasta oli mukana viimeisessä päivässä Keudan rantasaunalla, missä laitoimme kaikki tehdyt tuotokset tehtiin ruokaa ja syötiin sekä saunottiin


Lue lisää


69. Yksilöllisten unelmien toteutustalkoot

Espoon yhteistuvalla pidettiin kaksipäiväiset talkoot  yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asumisen yksilölliset tukimallit - projektin kanssa. Paikalla oli 17 talkoolaista ja 4 luotsia. Talkootuotoksina tehtiin videoita asukkaiden unelmien toteutuksista. Päivien aikana syntyi yhteensä 5  lyhyt elokuvaa.


Lue lisää


68. Laurean luotsikoulutuksen lehti/audio

Laurean luotsikoulutuksen viidentenä päivänä 4.11.2010 tehtiin lehti sekä audio. Koska Laureassa oli samaan aikaan kv-seminaari, johon oppilaiden piti osallistua, tuotosten sisältö koostui seminaariannista. Mukana oli 10 luotsioppilasta.


Lue lisää


67. Songan Euroopparyhmän talkoot

Songan kylätalolla 30. - 31.10.2010 järjestetyillä talkoilla tehtiin julkaisu sekä video. Julkaisun ja videon aiheena oli Euroopparyhmän alkusyksyn Ranskan matka.


Lue lisää


66. Hymer Clubin julkaisutalkoot

23. - 24.10.2010 Ruovedellä järjestettiin julkaisutalkoot, joissa tehtiin Hymer matkailuauto Clubin jäsenlehti.


Lue lisää


65/4 Myllypuron vanhustenkeskuksen 4. päivä

Neljäntennellä talkookerralla 2.12. kello 13-16.30 mukana oli 8 talkoolaista. Saimme valmiiksi : Historia-Poikkarin, esitteen, ohjeet ja keskusteluvideon.


Lue lisää


65/3 Myllypuron 3. päivä

Myllypurossa keskusteltiin 3. työskentelyjakson alkajaisiksi tekijänoikeuksista ja muistakin oikeuksista eli mitä erilaisilla käyttäjätunnuksilla näkee ja pääsee tekemään.


Lue lisää


65/2 Myllypuron vanhusenkeskuksen 2. päivä

Myllypuron talkoiden toinen päivä alkoi kahvittelulla - tota kai- sekä lyhyellä pohjustusluennolla viestinnän merkityksestä. Ja ei kuin toimiin. Kukin porukka jatkoi edellisellä kerralla alkamaansa osiota: posteria, opaskirjaa, koneiden ohjelmitojaen tarkastelua, Poikkarilehden tekoa. Ja netti toimi!


Lue lisää


65/1 Myllypuron vanhusenkeskuksen 1. päivä

Myllypuron vanhusten keskuksessa 15 talkoolaista - henkilökuntaa ja omaisia - aloitti posterin , opaskirjan, kuvagallerian ja osastojen omien koneiden sisällön suunnittelun ja tekemisen. Kolme tuntia sujahti nopeasti, mutta saatiin aikaiseksi aika paljon. Työ pääsi vauhtiin ja ryhmät tutustuivat toisiinsa ja tekniikkaan. Myllypurossa on käytössä eri osastoilla yhteensä 5 hienoa tietokonetta tulostimineen.


Lue lisää


64. Laurean luotsikoulutuksen video/audio päivä

Toisena varsinaisena luotsikoulutuspäivänä tehtiin sekä video että audio. Tässä vaiheessa audio löytyy osoitteesta: ja video myöhemmin www.tietotaitotalkoot.fi/laurea sivuilta sekä täältä talkootuotoksista - ainakin linkki. Mukan oli 11 luotsiioppilasta ja päivä alkoi kello 9 ja päättyi kello 17.


Lue lisää


63. Suomen Osteogenesis Imperfecta - yhdistyksen nettisivutalkoot

Pakersimme "idioottivarmoja" nettisivuja OI-yhdistykselle. Hauraita luita oli paikalla paljon ja järkeä vieläkin enemmän


Lue lisää